Large image
Πλύσιμο

Η καλύτερη προστασία του αυτοκίνητου από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος είναι το συχνό πλύσιμο (σαμπουάν αυτοκίνητου με κερί - αντισκωριακό) και κέρωμα.
Όσο πιο μακρόχρονη είναι η παραμονή αλατιού, σκόνης, βιομηχανικών καταλοίπων, ακαθαρσιών εντομών κλπ. πάνω στο χρώμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζημιά στην στίλβωση.
Τα ίχνη πίσσας, λαδιού, τα βιομηχανικά κατάλοιπα, τα έντομα κλπ. δεν φεύγουν πάντοτε με το πλύσιμο και επειδή η μακρόχρονη παραμονή τους βλάπτει το χρώμα, πρέπει να απομακρύνονται όσο το δυνατόν συντομότερα με τα κατάλληλα προϊόντα.


Κέρωμα

Κερώνετε το αυτοκίνητο σας όσο συχνότερα μπορείτε. Αυτό θα εμποδίσει τις βρωμιές να κολλήσουν στο χρώμα και τα βιομηχανικά κατάλοιπα να διεισδύσουν μέσα σε αυτό.


Γυάλισμα

Πρέπει να γίνεται όταν το χρώμα χάσει την γυαλάδα του και δεν μπορεί να επανέλθει με το κέρωμα.
Αν το χρησιμοποιούμενο γυαλιστικό δεν περιέχει προστατευτικές ουσίες, τότε θα πρέπει να κερωθεί το χρώμα μετά το γυάλισμα.


Λάστιχα θυρών & παραθύρων

Τα λάστιχα διατηρούν την ελαστικότητα τους και αντέχουν περισσότερο χρόνο αν που και που τα περνάτε με ειδική αλοιφή. Αυτό θα εμποδίσει και τυχόν πάγωμα τους το χειμώνα.


Πλαστικά μέρη (ταμπλό, επενδύσεις θυρών, κλπ.)

Ένα από τα πιο ευαίσθητα και ευπαθή σημεία του αυτοκίνητου.
Ακόμη και τα καλύτερης ποιότητος πλαστικά - ταμπλό σκάνε & ξεφλουδίζουν με την πάροδο του χρόνου εάν δεν προστατευθούν με σιλικονούχο γαλάκτωμα που απορροφάται από το υλικό και προστατεύει από την σκόνη, τον Ήλιο και την υγρασία.


Ζάντες αλουμινίου

Για να διατηρηθεί μακροχρόνια η διακοσμητική εμφάνιση των ζαντών αλουμινίου απαιτείται τακτική φροντίδα.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να πλένονται καλά το αλάτι, η σκόνη και η βρωμιά από τα φρένα τουλάχιστον κάθε μια εβδομάδα γιατί διαφορετικά η προστατευτική επιφάνεια της ζάντας θα φθαρεί.


Καθαρισμός & Προστασία του χώρου της μηχανής

Η αντισκωριακή προστασία του χώρου μηχανής και της εξωτερικής επιφάνειας του κινητήρα έχει γίνει στο εργοστάσιο. Ιδιαίτερα κατά τον χειμώνα όταν οδηγείτε συχνά σε δρόμους με αλάτι είναι πολύ σημαντική η σωστή αντιδιαβρωτική προστασία.
Ολόκληρος ο χώρος του κινητήρα καθώς και τα σημεία περισυλλογής του νερού θα πρέπει να καθαριστούν καλά και στην συνέχεια να περαστούν με αντιδιαβρωτικό μέσο πριν και μετά από την χειμερινή περίοδο ώστε να μην καταστραφούν από το αλάτι του δρόμου.
Αν καμιά φορά καθαρίσετε το χώρο της μηχανής με διάλυμα που απομακρύνει τα λάδια χρησιμοποιείτε μόνο ειδικά καθαριστικά υγρά και σε καμιά περίπτωση βενζίνη ή πετρέλαιο η δώσετε το αυτοκίνητο στο πλυντήριο για πλύσιμο μηχανής, τότε σχεδόν πάντοτε αφαιρείται και η αντισκωριακή προστασία. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσετε να ξαναγίνει ανθεκτική αντισκωριακή επίστρωση όλων των επιφανειών ραφών, ενώσεων και εξαρτημάτων που βρίσκονται στον χώρο της μηχανής.


Ειδικός καθαρισμός τζαμιών

Όλα τα κοινά καθαριστικά τζαμιών απλώς ...καθαρίζουν. Για να αφαιρεθούν λάδια, κερί, σιλικόνη, γράσο, πίσσα, νεροκιλήδες, νικοτίνη, ρετσίνι, καθώς και υπολείμματα αυτοκολλήτων χρησιμοποιείστε μια ειδική κρέμα καθαρισμού τζαμιών - χωρίς σιλικόνη ή κερί - που δίνει μια πεντακάθαρη επιφάνεια χωρίς στατικό ηλεκτρισμό, βελτιώνοντας ταυτοχρόνως την απόδοση των υαλοκαθαριστήρων.


10 εντολές για τη σωστή φροντίδα του αυτοκίνητου σας!

1) Μην χρησιμοποιείτε σαπούνια πιάτων για το πλύσιμο του αυτοκίνητου. περιέχουν πολύ αλάτι και απολυπαντικό που ενθαρρύνουν την διάβρωση και την ξήρανση της βαφής.

2) Πλένετε το αυτοκίνητο σας τουλάχιστον 3 φόρες το μήνα, με σαμπουάν που έχει ουδέτερο PH, για να απομακρύνει τους ρύπους χωρίς να επηρεάζει την βαφή και να περιέχει κερί προστασίας.

3) Μην πλένετε η γυαλίζετε όταν ο κινητήρας, οι ζάντες η το αμάξωμα είναι ζεστό η στον Ήλιο.

4) Μην χρησιμοποιείτε σκληρά σφουγγάρια η scotch brite για να καθαρίσετε κουτσουλιές, μυγάκια η ρετσίνια. Χρησιμοποιείτε το ειδικό σπρέι.

5) Μην πλένετε το αυτοκίνητο με σκληρά σφουγγάρια η «σκληρά» δέρματα που αφήνουν σημάδια στην βαφή, ειδικά στα σκούρα χρώματα.

6) Χρησιμοποιείτε 100% βαμβακερό πανί γυαλίσματος και όχι φανέλες που χαράζουν την βαφή όταν γυαλίζετε.

7) Αποφύγετε τις χονδρές αλοιφές που αδυνατίζουν την αντοχή της βαφής.

8) Κερώνετε συχνά τις βαμμένες επιφάνειες (2-3 φόρες τον χρόνο), προστατεύοντας από τις uv ακτίνες, την όξινη βροχή και τους βιομηχανικούς ρύπους.

9) Μην χρησιμοποιείτε για την προστασία των πλαστικών (ταμπλό, τσιμούχες κλπ.) προϊόντα που περιέχουν πετρέλαιο.

10) Καθαρίστε αμέσως πίσσες, ρετσίνια, ακαθαρσίες πουλιών για να αποφύγετε την διάβρωση της βαφής.